gemeenschapsopbouw en persoonlijk pastoraat

(communicatie, contact houden)

ouderensoos koffiedienst netwerk wijkcontactpersonen

Aanspreekpunt binnen de pastoraatgroep: Jan Uijtewaal.

Ouderensoos

Iedere maandagmiddag van 13.00 tot 16.15 uur een gezellig samenzijn op het Pastoraal Centrum. Het doel is ontmoeting, dit kan versterkt worden door diverse spelletjes. Ook wordt er een jaarlijks "dagje uit" georganiseerd.
Contactpersoon: Anneke Ruijsestein.

Koffiedienst

Op zondagmorgen wordt er na de viering koffie gedronken in het Pastoraal Centrum.
Contactpersoon: mevrouw Loes van der Velden

Netwerk wijkcontactpersonen

We kennen in onze parochie een netwerk van circa zestig wijkcontactpersonen. Ieder wijk bestaat uit ongeveer twintig adressen. De contactpersonen behartigen in hun wijk enkele praktische zaken, zoals het rondbrengen van de Oosterband, het "lopen" voor de actie Kerkbalans, het verwelkomen van nieuwe parochianen, rondbrengen van attenties bij speciale gebeurtenissen.
Op deze wijze proberen de contactpersonen voortdurend om relaties te leggen en te onderhouden. Ook zijn zij aanspreekbaar voor het doorgeven van verhuizingen. Door de wijkcontactpersonen willen wij inhoud geven aan de praktische dienstverlening jegens elkaar en in saamhorigheid de communicatie versterken.
De groep contactpersonen komt enkele malen per jaar bijeen voor praktische zaken en het uitwisselen van ervaringen.
Contactpersoon: Jan Uijtewaal.